Login / Sign up
> > > Rift Sync not synchronizing my characters


Messages in topic: Rift Sync not synchronizing my characters
scottden2000
Registered User

Nbr post: 6
Register: 11/30/11
Posted: 8/18/13 12:35 AM

Rift sync is not synchronizing my characters when it says that it has.

I just logged in, then out. Just wanting to check if my characters are being synchronized correctly. When i check in the My Characters page, it states that my main (guenaa) has just been updated, but when I click on her profile, it is not updated (profile page states last update was May 19, 2013 @ 8:24:15 PM). It is also showing her in a spec that I do not normally use and also has not updated rev values since then either.

[edit] Also having same problem on other characters as well, not just one character. It is affecting all my characters. Also of note, when i click on the sig that i attached for Our guild BB, it does not find the profile.
scottden2000
Registered User

Nbr post: 6
Register: 11/30/11
Posted: 8/18/13 1:04 AM

after more investigation, i figured out that the profile does not just show the last used spec, but rather a specific spec and discovered that I can set which spec it shows in the edit page.

So now i am able to get my sigs to display the correct profile. However, when I click on the signature, it should take me to my profile and it doesn't, it just takes me the the character search screen.

Also i noticed that even tho I have the setting to automatically export my characters to my local HD (C:\Users[username]\My Characters), it is not doing so.
Jelan
Admin

Nbr post: 10788
Register: 5/4/01
Posted: 8/18/13 1:38 AM

Hi scottden2000,

Glad you figured out that indeed you need to pick which role to display by default That way you are in total control on which role is displayed rather than depending on the last role you sync or some other not so deterministic way.

As for your signature, I checked and all seem to work just fine on my end. Could you tell me on which character you are having the issue and which html/bb code you are using ?

Thanks !
scottden2000
Registered User

Nbr post: 6
Register: 11/30/11
Posted: 8/18/13 5:48 AM

I am having problems with both if the characters that i have in my signature.

[url= /img/url' target='new'>http://rift.magelo.com/en/profile/Gnarlwood/Rastaza][img]http://rift.sig.magelo.com/2269375.png/img/url

[url= /img/url' target='new'>http://rift.magelo.com/en/profile/Gnarlwood/Guenaa][img]http://rift.sig.magelo.com/2269368.png/img/url

I am using them on our guild website only currently ( http://thewatch.enjin.com/)
Jelan
Admin

Nbr post: 10788
Register: 5/4/01
Posted: 8/18/13 7:43 PM

It looks like you have moved all your characters from Gnarlwood to Threesprings and as such, your signature urls have been updated since the server is in the url...

So just copy paste the code you have in 'My characters' and you should be good to go
scottden2000
Registered User

Nbr post: 6
Register: 11/30/11
Posted: 8/19/13 12:00 AM

That worked.. thank you so much... finally working again the way that it is supposed to.
Jelan
Admin

Nbr post: 10788
Register: 5/4/01
Posted: 8/20/13 1:59 AM

Glad I could help !