Login / Sign up
> > > No JVM could be found even with Current Java Installed


Messages in topic: No JVM could be found even with Current Java Installed
Illandra
Registered User

Nbr post: 13
Register: 10/25/03
Posted: 1/10/16 7:35 AM

I have Java 8 update 66 installed and no previous versions installed

I have checked with Java and it is up to date

But i am still getting the no JVM error.

FYI my operating system is Windows 10 and i have a 64 bit system
loulina
Admin

Nbr post: 4235
Register: 2/8/06
Posted: 1/11/16 3:44 AM

Hi Illandra,

Did you check the forum post regarding this issue?
http://rift.magelo.com/en/forum/messages.jspa?topic=14963

Let me know how it goes, thanks!
Illandra
Registered User

Nbr post: 13
Register: 10/25/03
Posted: 1/11/16 4:03 AM

Yes i did

I had a word with a friend and he helped me get it sorted so its all good now thanks
loulina
Admin

Nbr post: 4235
Register: 2/8/06
Posted: 1/13/16 5:14 AM

Good
CMWilson1
Registered User

Nbr post: 1
Register: 12/26/12
Posted: 2/6/16 6:41 PM

You wanna share how you fixed it? Cuz the rest of us are having the same problem SMH
Illandra
Registered User

Nbr post: 13
Register: 10/25/03
Posted: 2/7/16 7:55 PM

You need to check you have both 32 bit and 64 bit window installed.

On the Java website.

It has quite a few versions of 64 so i installed that more than once in error.

As soon as i located the proper copy of 32 bit and installed it i had no problems.

It is in the programs section of your pc

Your 32 bit will be called something like Java 8 Update 71

64 bit would be called Java 8 Update 71 (64 bit)

Hope this helps
Jubalo
Registered User

Nbr post: 1
Register: 10/1/15
Posted: 3/7/16 6:48 PM

What I did to get Magelo Sync to work. After loading both versions of Java, I still could not get Magelo Sync to work. I went to the directory where Magelo Sync was stored. There were two versions of it on my computer. One was "Magelosync.exe and the other was Magelosyn64.exe. I loaded "Magelosync.exe" and the program worked without error message. I hope this helps someone.

mklein01
Registered User

Nbr post: 1
Register: 10/28/12
Posted: 6/13/16 11:41 PM

THANK YOU JUBALO!!!!!
Jelan
Admin

Nbr post: 10786
Register: 5/4/01
Posted: 6/20/16 9:39 PM

If Jubalo trick works for you it means you are missing the 64bit JRE on your 64bit system. Just install it and things should work just fine by itself